A Sarokkő Szabadidős, Kulturális és Sportegyesület
hivatalos honlapja

ALBÁNIA   2019. TT

(Közép-albániai körutunk állomásai - Tirana, Pellumbas, Berat, Apollónia/Divjaka, Golem, Durres) 

2019. 07. 14. vasárnap - 21. vasárnap

 

Részvételi díj: 145.000.- /fő  Időpont: 2019. 07. 14. - 21. (8 nap, 7 éjszaka szálláson)

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora/ebéd)

Szállás: egyszerű, 2-3-4 ágyas, saját fürdőszobás szobákban (apartmanban, hotelben: Tirana (2 éj) - Berat (2 éj) – Golem (3 éj))

Utazás:  53 fős klimatizált autóbusszal

Szükséges útiokmány: a beutazás napjától számított 6 hónapig érvényes kártya típusú személyi igazolvány vagy útlevél

Biztosítás: mindenki számára teljeskörű betegség-, baleset-, és poggyászbiztosítást

kötünk, melynek a költségét a részvételi díj tartalmazza.
 

Egyedülálló közép-albániai utazásunk három nagy program-csomagra tagolódik:

 

2 teljesítménytúraTirana – Dajti-hegy (6 km), Pellumbas - Black Cave (10 km),    

    díjazás: oklevél, kitűző

városnézés, kirándulás (Tirana, Berat, Apollónia/Divjaka, Durres),

strandolás a homokos tengerparton (Golem)

 

PROGRAM:

 

1. nap 07. 14. vasárnap – utazás, Tirana

 

Indulás a kora reggeli órákban. Útvonal: Budapest – Szerbia – Macedónia – Tirana

Egész napos utazás rövid megállókkal, érkezés a fővárosba az esti órákban (20-21 óra).

Szállás elfoglalása, és könnyű vacsora a szálláson/étteremben.

 

2. nap – 07. 15. hétfő - Tirana

 

Ízletes reggeli a szálláson. Délelőtt: Bektashi Word Center – a derviskolostor megtekintése, majd Dajti Ekspress – teljesítménytúra a Dajti-hegyen (5-6 km). Itt, a felvonó közelében lévő nagy réten lehetőség van lovaglásra, lövészetre, quadozásra, amennyiben az időjárás és a helyi lakosok munkakedve ezt lehetővé teszi J. Emellett érdemes kávézni egyet a Dajti Tower (Belvedere Hotel) tetején található forgó bárban. Délután, este szabadprogram: városnézés – a központban a Szkander bég tér a névadó szoborral, Et’hem Bey-mecset, Óratorony, Nemzeti Könyvtár, Nemzeti Történeti Múzeum, Új Ortodox templom, az Egye­temi negyed, a Block negyedben Enver Hodzsa lakóháza, Elnöki Palota. Vacsora a szálláson/étteremben.

 

 

3. nap – 07. 16. kedd – Tirana, Pellumbas, Berat

 

Könnyű reggeli a szálláson. Délelőtt: BunkART1. megtekintése: séta a főváros egyik bunker hálózatában kiépített kiállításán, vagy szabadprogram: séta, fagyizás a városban, helyi piac felkeresése. Ezután indulás a 25 km-re lévő Pellumbas falucskába – Black Cave teljesítménytúra (a barlangban halogén lámpákkal tájékozódunk). A túra után kései ebéd Bardhi-nál a Bar restaurant – Pashai-ban, ahol tovább ismerkedünk a helyi ízekkel (fërgese/byrek). Az étkezést követően indulunk Berat történelmi városába, ahová az esti órákban érkezünk. Szállás elfoglalása, majd este szabadprogram a városban, vacsora egyénileg.

 

4. nap – 07. 17. szerda – Berat (az „Ezerablakú város”)

 

Egyszerű reggeli a szálláson. Délelőtt: gyalogos séta a városban, egész napos városnézés (sétáló utca, Fő tér, Szent Spyridon-székesegyház, Etnográfiai Múzeum,        a villámvédelem miatt ólommal befedett kupolájú Ólom Mecse), és a Berati Vár (melyben a legtöbb épület kb. 350 éves) bebarangolása. A Váron belüli hangulatos kis éttermekben fogyasztjuk el valamelyik tradicionális albán ebédünket (saláta, salce kosi/tave dheu). Délután levezető sétát tehetünk a folyóparton (innen lehet feljutni a várhegy oldalában álló apró, 15. századi Szent-Mihály kápolnához), a Tomorri Stadionnál, a Berati Egyetem környékén és a város nyüzsgő utcáján. Este szabadprogram, vacsora egyénileg.

 

 

5. nap – 07. 18. csütörtök – Apollónia/Divjaka Nemzeti Park, Golem

 

Finom reggeli a szálláson, majd indulás a görögök által i.e. 588-ban alapított Apollóniába, amely az egyik legnagyobb antik város volt az Adria ezen partján. Ezután, ha időnk engedi, szállásunk felé haladva ellátogatunk Albánia egyik csodálatos Nemzeti Parkjába, Divjaka-ba, a Karavastai-lagúnához (ezen a szigorúan védett területen él a ritka dalmát pelikán). Érkezés a tengerparti szállásra a délutáni, esti órákban, majd strandolós szabadprogram a golemi homokos parton. Este vacsora helyi íz-világgal a szállás éttermében.

 

6. nap – 07. 19. péntek – Golem, Durres

 

Kontinentális reggeli a szállás éttermében, majd egész napos fürdőzés, szabad program. A délutáni órák programja a néhány kilométerre lévő Durres tengerparti város felfedezése, séta az üzletsoron és a tengerparti sétányon, ill. az 1966-ig felfedezetlen Római Amfiteátrum, kikötő megtekintése. Vacsora valamelyik helyi étteremben. Késő esti órákban érkezünk vissza a szállásra.

 

Képtalálat a következőre: �durres, albania�

7. nap – 07. 20. szombat – Golem

Tradicionális reggeli a szállás éttermében, majd egész napos pihenés, szabadprogram, strandolás a helyi, homokos tengerparton, este pedig egy jó hangulatú búcsúvacsora a szállás éttermében.

 

 

8. nap – 07. 21. vasárnap – utazás, Budapest

 

Kora reggel indulás Budapestre, rövid megállókkal a Tirana - Macedónia - Szerbia - Budapest útvonalon. Hazaérkezés az esti órákban. 

 

A változtatás jogát fenntartjuk! További információ: Lengvári Tibor www.sarokko.hu  www.tturak.hu 

 

© Sarokkő Szabadidős, Kulturális és Sportegyesület – 2015.
E-mail: lengvari.tibor@freemail.hu